Spotnet Classic en Eweka zijn voor elkaar gemaakt

In een tijdperk waarin informatie overvloedig aanwezig is, biedt Spotnet ons de mogelijkheid om gestructureerd door nieuwsgroepen te navigeren. In dit artikel gaan we dieper in op wat Spotnet is, waarom Eweka de beste nieuwsserver is voor Spotnet gebruikers, en waarom we de Classic versie aanbevelen boven de andere versie.

Wat is Spotnet eigenlijk?

Spotnet is een programma dat gebruikers helpt toegang te krijgen tot nieuwsgroepen op het internet. Nieuwsgroepen, oorspronkelijk ontwikkeld in de vroege dagen van het internet, zijn online discussieforums waar mensen berichten kunnen plaatsen en lezen over een breed scala aan onderwerpen.

Maar, tegenwoordig gebruiken mensen Spotnet om allerlei bestanden op te zoeken en gelijk te downloaden. Wat dat betreft heeft het programma een enorm voordeel vergeleken met SABnzbd of Grabit. Met die programma’s kan je namelijk wel downloaden, maar niet zoeken. Dit is wat Spotnet Classic zo geschikt maakt voor beginnende downloaders.

Waarom kiezen voor Eweka als Nieuwsserver?

Een van de belangrijkste aspecten van het navigeren door nieuwsgroepen met Spotnet is de keuze van je nieuwsserver. Hier komt Eweka om de hoek kijken. Eweka staat bekend om zijn snelheid, betrouwbaarheid en de breedte van zijn nieuwsgroepen dekking.

Snelheid en Betrouwbaarheid

Eweka biedt ongeëvenaarde snelheden voor het downloaden van bestanden, waardoor gebruikers snel toegang hebben tot de informatie die ze zoeken. Bovendien is Eweka bijzonder betrouwbaar, met een uptime van bijna 100%, waardoor je altijd toegang hebt tot je favoriete nieuwsgroepen.

Breedte van Nieuwsgroepen Dekking
Eweka biedt toegang tot een breed scala aan nieuwsgroepen, waardoor je in staat bent om vrijwel alles te vinden en te downloaden wat je maar wilt. Niet gewoon een spot die 2 jaar geleden is geupload, maar ook spots die ruim 14 jaar oud zijn. Je hebt met Eweka dus toegang tot een gigantische hoeveelheid bestanden, iets wat andere Usenet providers in praktijk maar zelden aanbieden.

Waarom Classic boven Spotnet 2?

Hoewel er twee versies van het Usenet download programma beschikbaar zijn, raden we Spotnet Classic aan voor de meeste gebruikers. Hoewel versie 2 enkele nieuwe functies en een bijgewerkte interface heeft, heeft het een geschiedenis van inconsistenties en werkt het niet altijd zoals verwacht.

Stabiliteit van Spotnet Classic

Spotnet download alle spotsSpotnet Classic heeft zich in de loop der jaren bewezen als een stabiele en betrouwbare tool voor het navigeren door nieuwsgroepen. Het heeft minder problemen met compatibiliteit en loopt minder vaak vast dan versie 2. Er is echter altijd een klein probleem. Als je het programma download, de juiste nieuwsserver gegevens hebt ingevoerd, dan kan het soms wel een dik uur duren voordat alle spots zichtbaar zijn. Classic moet namelijk eerst alle headers, spots en reacties van gebruikers ophalen. En, als je een premium nieuwsserver gebruikt zoals Eweka, dan kan je spots downloaden die meer dan 14 jaar oud zijn. Het is dus begrijpelijk dat het even duurt voordat Spotnet alles heeft opgehaald.

Gebruiksvriendelijkheid van Spotnet Classic

Spotnet Classic heeft een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface die makkelijk te navigeren is, zelfs voor beginners. Daarentegen kan versie 2 soms verwarrend zijn en kan het moeilijk zijn om de gewenste informatie te vinden. Spotnet in combinatie met Eweka als nieuwsserver, biedt een krachtig platform voor het verkennen van nieuwsgroepen. Met zijn snelheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Hoe installeer je Spotnet Classic en configureer je het met Eweka?

Stap 1: Download Spotnet Classic
De eerste stap is het downloaden van Classic. Dit kun je doen door naar de officiële Spotnet website te gaan en de Classic versie te downloaden. Klik op de downloadlink en sla het installatiebestand op je computer op. Het kan zijn dat je browser of virusscanner het programma aanzien voor een virus. Er zit geen malware in het programma verwerkt, de ontwikkelaar heeft zelfs 2 links naar anti-virus websites bij de download toegevoegd. Door naar die anti-virus websites te gaan, kan je programma’s en andere bestanden controleren. En, er is echt geen enkel virus te bekennen.

Stap 2: Installeer Spotnet Classic
Open het gedownloade bestand om de installatie te starten. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien. Zodra de installatie is voltooid, wordt Classic op je computer geïnstalleerd.

Stap 3: Configureer Spotnet Classic met Eweka

Zodra Spotnet Classic is geïnstalleerd, moet je het configureren om te werken met de Eweka nieuwsserver. Dit doe je als volgt:

  1. Open Spotnet Classic en ga naar ‘Instellingen’ in het hoofdmenu.
  2. In het instellingenmenu, zoek je naar het gedeelte ‘Provider’. Hier vul je de gegevens van Eweka in:
  • Serveradres: news.eweka.nl
  • Poort: 563 voor een beveiligde verbinding of 119 voor een onbeveiligde verbinding.
  • Gebruikersnaam: (Je Eweka gebruikersnaam)
  • Wachtwoord: (Je Eweka wachtwoord)
  • Verbindingen: Het aantal gelijktijdige verbindingen dat Eweka toestaat (doorgaans 8).

Vergeet niet om ‘SSL aan’ te vinken als je poort 563 gebruikt voor een veilige verbinding.

Wil je geen rare films voor volwassenen zien? Schakel dan ‘Ero spots laden’ uit, niet aanvinken dus, zoals je hieronder kan zien. De meeste mensen willen dit soort spots juist wel zien.

categorie volwassenen uitzetten

Downloaden van Nieuwsgroepen
Spotnet updatenNadat je Spotnet Classic hebt geconfigureerd met Eweka, ben je klaar om te beginnen met het downloaden van nieuwsgroepen. Maar, eerst vraagt het programma of je wilt updaten, zoals je hiernaast kan zien. Dit is niet noodzakelijk, maar als je liever de nieuwste versie gebruikt, dat moet je even op ja klikken. De nieuwste versie wordt dan gedownload, waarna je het moet installeren. Maar, gelukkig hoeft deze nieuwe versie niet weer alle spots, headers en reacties op te halen. De laatste versie van het programma is gelijk klaar voor gebruik.

Ga naar het hoofdmenu, zoek naar de spot die je wilt downloaden en klik op ‘Downloaden’. Je kan gebruik maken van de zoekoptie, linksboven. Ook kan je door allerlei categorieën bladeren en specifiek zoeken naar bepaalde bestanden, zoals audio, applicaties en video. Er is ook een sectie voor volwassenen, 18+. Om deze categorie niet te zien, had je tijdens de installatie ‘ero spots laden’ moeten uitzetten, zoals eerder beschreven.

Het kan even duren voordat de download is voltooid, afhankelijk van de grootte van de nieuwsgroep en je internetsnelheid. Zodra de download is voltooid, kun je het bestand openen en bekijken.

Met Spotnet Classic en Eweka, heb je een krachtig hulpmiddel in handen voor het navigeren en downloaden van nieuwsgroepen. Volg deze eenvoudige stappen om te beginnen met het verkennen van de wereld van nieuwsgroepen.